11, 12 en 13 februari 2025 | Evenementenhal Hardenberg 

Dé Innovatie voor Bronbemalers
Distrimex Pompen & Service B.V.

Dé Innovatie voor Bronbemalers

De wereld verandert snel, met als gevolg dat de behoeftes van mensen veranderen. Dat zien we ook in de bronbemalingssector. Dagelijkse thema’s rondom een droge bouwput zijn het milieu, energie en kostenbesparingen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De BBA Pumps PT100 DriveOn® is een dieselgedreven zuigerpomp voor bronbemaling. Een economisch zeer aantrekkelijke opvolger voor de bestaande 30 m3 zuigerpompen (zie besparingen). Deze nieuwe dubbelwerkende zuigerpomp onttrekt grondwater tot 30 m3/uur tegen extreem lage kosten.

Besparingen PT100 DriveOn® vergeleken met de PT130 diesel
Voor de berekening van de Life Cycle Cost van een PT bronbemalingspomp hanteren we altijd 30.000 draaiuren. Iedere gebruiker weet dat de pomp dan nog lang niet aan het einde van zijn levensduur is. De financiële besparing drukken wij uit in euro’s en is gebaseerd op een gemiddelde van de actuele prijzen.

66% minder vaak onderhoud
Door toepassing van DriveOn® technologie hebben we het onderhoudsinterval verlengd van 500 naar 1500 draaiuren. Dat levert een procentueel voordeel op van 66% minder vaak sleutelen aan de nieuwe PT100 pompset. Naast een besparing op arbeidskosten gebruikt de nieuwe bronbemalingspomp minder motorolie en minder filters!

6000 liter minder brandstof
De DriveOn® dieselmotor van de PT100 verbruikt 0,2 liter minder brandstof per uur. Op basis van het genoemde aantal draaiuren gebruikt de nieuwe bronbemalingspomp 6000 liter minder brandstof (bij vollast). Afhankelijk van de actuele dieselprijs resulteert dat in een enorme besparing!
*Je vindt de formule om brandstofverbruik uit te rekenen in de pompenkennisbank op onze website bij pompberekeningen.

15 ton minder CO2 uitstoot
Een liter fossiele diesel produceert ongeveer 2,6 kg CO2 tijdens het verbrandingsproces. Dus als er 6000 liter minder diesel gebruikt wordt dan zal er 15.600 kg minder CO2 in ons milieu terecht komen.

Financieel voordeel
Op basis van de actuele (Q2-2023) Nederlandse prijzen voor brandstof, filters, motorolie en arbeid is de besparing minimaal € 12.000,-. Hoeveel financieel voordeel levert de nieuwe PT100 DriveOn®bronbemalingspomp u op?
Laat ons meerekenen dan wordt u gegarandeerd net zo enthousiast als wij.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top