11, 12 en 13 februari 2025 | Evenementenhal Hardenberg 

Diepsterbos
Van der Wiel Holding BV

Diepsterbos

In samenwerking met opdrachtgever Staatsbosbeheer had dit project tot doel het Diepsterbos en aangrenzende gebieden te herstellen en te verbeteren.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De bestaande paden in het Diepsterbos werden opgehoogd om de toegankelijkheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat bezoekers gemakkelijk en veilig door het gebied konden wandelen en fietsen.

De paden zijn opgehoogd met grond die uitgegraven is in het natuurgebied Pompsterplaat, een meekoppelkans doordat er waterbekkens gegraven zijn die dienen als drinkwatervoorzieningen voor het aanwezig wild. Een mooi voorbeeld van circulariteit binnen een natuurontwikkelingsproject.

Daar er de wens bestond om het Diepsterbos gebied te vernatten, bestond de noodzaak om de bestaande paden in het gebied te verhogen. Daartoe zijn de bestaande paden allereerst gefreesd en vervolgens is er zand gewonnen uit het nabij gelegen Pompsterplaat gebied. Alhier bestaat de wens om drinkbekkens te realiseren voor het aanwezige wild door middel van het graven van slenken. De paden in het Diepsterbos zijn opgehoogd met dit vrijkomende zand en vervolgens zijn de paden ingezaaid.

Een mooi voorbeeld van circulair werken door “werk met werk” te maken.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll to Top