11, 12 en 13 februari 2025 | Evenementenhal Hardenberg 

StadLandWater

Share product:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

Over veiligheid, leefcomfort en volksgezondheid

In een tijd waarin we steeds vaker worden geconfronteerd met extreme neerslag of lange periodes van droogte, staan wij voor de uitdaging om onze infrastructuur aan te passen. Onze expertise ligt in het ondergronds uitbreiden van de capaciteit van het stelsel en het bovengronds creëren van ruimte voor het opvangen en vasthouden van overtollig regenwater. Samen met opdrachtgevers en kennisinstellingen slaan we de handen inéén.

Afkoppelen regenwater
Nog altijd belandt een enorme hoeveelheid hemelwater in het rioolstelsel. Een manier om het aantal m3 te reduceren is door afkoppeling te stimuleren bij de inwoners. Dat kan bijvoorbeeld met de WOP. Bent u benieuwd op welke locaties schoon hemelwater en afvalwater zich onbedoeld met elkaar vermengen? Laat een rookproef uitvoeren en u weet het zeker.

Grondwateroverlast
Ernstige grondwateroverlast in kruipruimtes en onder woningen leidt tot schimmelvorming in huizen. Schimmel stinkt en kan op de luchtwegen slaan. Het heeft dan ook een negatieve invloed op de volksgezondheid en het leefcomfort. Schimmel is bovendien schadelijk voor de bouwconstructie. Wij hebben daarom veel kennis in huis van traditionele systemen voor het oplossen van grondwateroverlast zoals drainage, maar bedenken ook nieuwe oplossingen voor als drainage te duur is, of als er een tijdelijke oplossing nodig is. Dit deden we bijvoorbeeld in Enschede.

Afvalwater
Extreme buien belasten het rioolstelsel in hoge mate. Het beheer van vrijvervalriolering en mechanische riolering staat dan ook hoog op de gemeentelijke agenda’s. Onze kennis en kunde op dit vlak is groot; rioleringsvraagstukken zijn namelijk al jaren onze specialiteit. Op deze pagina leest u er alles over.

Samen optrekken
Bij elk vraagstuk geldt dat we ons niet alleen richten op de rol die hierin is weggelegd voor overheden, maar ook op het creëren van bewustwording en het informeren, motiveren en activeren van particulieren.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll to Top