11, 12 en 13 februari 2025 | Evenementenhal Hardenberg 

KWS en PlasticRoad realiseren innovatieve, duurzame carpoolplaats N34
KWS, van Hattum en Blankevoort & VolkerRail

KWS- KWS en PlasticRoad realiseren innovatieve, duurzame carpoolplaats N34

De carpoolplaats van de toekomst!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Na een succesvolle bouwteamsamenwerking tussen gemeente Hardenberg, provincie Overijssel, PlasticRoad en KWS is de innovatieve, duurzame carpoolplaats aan de N34 een feit. Het doel was om een circulaire carpoolplaats te creëren waarbij het belang om zoveel mogelijk duurzame producten te gebruiken voorop stond. De GEOWALL® stenen van gerecycled bagger en de duurzame CCL300-elementen van PlasticRoad lenen zich hier uitstekend voor.

Zo wordt er voor de GEOWALL® stenen baggerslib hergebruikt, wat grote voordelen oplevert voor zowel milieu, klimaat als de portemonnee van de opdrachtgever. De CCL300-elementen van PlasticRoad zijn een circulair en duurzaam alternatief voor een standaard wegverharding. De elementen bevatten een geïntegreerd waterfiltersysteem dat het water opvangt en filtert, waarna het geleidelijk aan de ondergrond afgegeven wordt. Naast deze 2 innovatieve producten is de carpoolplaats geasfalteerd met duurzaam, gerecycled asfalt.

De carpoolplaats wordt verder aangekleed met een picknickbank, fietsenstalling en bomen, struiken en bloemrijk gras. Ook is er een mogelijkheid om vanuit hier een wandeling te starten of te genieten van het prachtige ‘bijenhotel’. Met deze duurzame carpoolplaats zet de provincie weer een stap voorwaarts richting een beter bereikbare regio én het duurzamer maken van Overijssel.

In 2018 heeft KWS Infra Zwolle (nu KWS Infra Zwolle-Leek) in samenwerking met de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle twee pilots gedraaid met PlasticRoad, toen nog eigendom van KWS. Deze pilots zijn succesvol gebleken en hebben geleid tot deze huidige samenwerking. Hiermee is de provincie Overijssel de eerste klant (‘launching customer’) die een vervolgaankoop doet van de klimaatadaptieve elementenverharding van PlasticRoad.

KWS en PlasticRoad zijn trots op het resultaat en de mooie samenwerking met de gemeente Hardenberg en provincie Overijssel en kijken ernaar uit om dit voort te zetten.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top