11, 12 en 13 februari 2025 | Evenementenhal Hardenberg 

StadLandWater

Share product:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

Creatieve en praktische oplossingen voor klimaatgerelateerde problematiek
In het licht van klimaatveranderingen staat u voor de uitdaging om toekomstbestendige, groene oplossingen te realiseren voor urgente problemen. Want langdurige perioden van warmte en droogte zetten uw dorp of stad onder druk en het watertekort vormt een economisch probleem voor de landbouw.

Hittestress en biodiversiteit in de stad
In onze groenplannen realiseren we verkoeling door meer water en bomen de stad in te brengen via groenblauwe netwerken. We maken daarin biodiverse keuzes om een goed leefklimaat te realiseren of te behouden voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. Verder kennen en ontwikkelen we verschillende manieren om het water in het buitengebied vast te houden.

Water vasthouden
Nederland is zo plat als een pannenkoek, zegt men wel eens. Toch is de realiteit anders. Nederland is door de eeuwen heen gevormd door rivieren die vanuit de bergen via onze delta naar zee stromen. Wij als Nederlanders hebben het gevormd door de aanleg van dijken, polders, vaarten en kanalen. Al die maatregelen zijn genomen vanuit de gedachte het water zo snel mogelijk van hoog naar laag, richting de zee af te voeren. Dit maakt dat we wereldwijd bekend staan als waterbouwers.

Onze aloude werkwijze is helaas minder handig in lange periodes van droogte. We moeten leren andersom te denken en daarin lopen we bij StadLandWater graag voorop. De Nederlandse watersystemen moeten ervoor zorgen dat het water juist wordt vastgehouden en de kans krijgt om op die plek te infiltreren in de bodem. Deze aanpak zorgt niet alleen voor gratis water voor planten en bomen maar draagt ook bij aan de zorg voor voldoende water voor onze eigen drinkwatervoorzieningen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top